Абрикосова олія: склад, користь і властивості, застосування олії з абрикосових кісточок

Абрикосова олія

Перші згадки про маслі з абрикосових кісточок ставляться до 3000 року до нашої ери і виявлені вони були в китайських записах. Поступово поширюючись по світу, слава про абрикосовому маслі з Італії та Греції досягла Європи. Є точні дані про те, що вже в I столітті нашої ери європейцям було відомо про цілющі властивості масла з кісточок абрикоса.

Спочатку масло з абрикосових кісточок використовувалося при лікуванні виразок і пухлин. Східні лікарі абрикосовим маслом лікували геморой, хворобливі відчуття у вухах і в носі. Саме вони в процесі використання цієї олії виявили інші його властивості, такі як здатність зволожувати шкіру, роблячи її при цьому ніжною і прасуванням, а також знімати запальні процеси в шкірних покривах. Цікаво, що в XVI столітті в Англії цінність абрикосового масла була порівнянна з цінністю золота.

Абрикосова олія має зволожуючим і пом'якшувальною дією, що дуже важливо для догляду за шкірою. Воно не викликає алергічних реакцій, не токсичне, прекрасно розподіляється по поверхні шкіри. Це масло застосовується як у чистому вигляді, так і в поєднанні з іншими оліям, яке залежить від бажаного результату і розв'язуваних проблем. Завдяки своїм властивостям і делікатному впливу на шкіру, абрикосове масло здавна використовується для догляду за ніжною шкірою немовлят.

Олія з абрикосових кісточок - це світла рідина, що має легким і ненав'язливим горіховим ароматом.

Отримують абрикосове масло шляхом холодного пресування, тому зберігати його рекомендується в прохолодному темному місці в щільно закритих ємностях. При правильному зберіганні термін зберігання абрикосового масла може становити від шести місяців до одного року.

Простота в застосуванні цього екологічно чистого масла робить його натуральним ефективним засобом догляду за шкірою, яке ще добре і тим, що не залишає після себе жирних слідів.

Корисний складу абрикосового масла

У складі масла з кісточок абрикоса містяться лінолева, олеїнова, пантотенова кислоти, а також жирні кислоти моно- і поліненасичені, токоферол, стеарини, природний віск, солі калію і магнію, мінеральні речовини і цінні вітаміни А, В, С і вітамін F в активній формі.


Застосування абрикосового масла

Олія з абрикосових кісточок сприяє оздоровленню і повноцінно доглядає за сухою, тонкою, чутливою і збезводненої шкірою. Вважається, що абрикосове масло можна використовувати при будь-якому типі шкіри, і особливо доглядаючи за шкірою восени. Абрикосова олія ідеально підходить для догляду за стомленої, в'ялої шкірою зі зниженою пружністю і тонусом. Якщо колір обличчя тьмяний і шкіра виглядає нездорової, то абрикосове масло допоможе впоратися з проблемою, оскільки допомагає ороговевшим чешуйкам поверхневого шару шкіри відшаровуватися, оновлюючи епідерміс. Олія з кісточок абрикосів сприяє синтезу еластинових і колагенових волокон, завдяки чому є прекрасним засобом профілактики старіння шкіри.

Абрикосова олія володіє і лікувальними властивостями, наприклад, воно чудово справляється з себорейний дерматит і пітніцьою у новонароджених. Воно сприяє загоєнню саден, тріщин на шкірі, опіків і порізів. Фармацевти використовують абрикосове масло як розчинник деяких ліків, які вводяться підшкірно або внутрішньом'язово, а також для виготовлення мазей.

Користь і властивості абрикосового масла

Абрикосова олія, завдяки тому, що виробляється шляхом холодного пресування насіння абрикоса, зберігає всі свої корисні властивості і містить тільки натуральні природні компоненти.

Абрикосова олія відрізняється оптимальним поєднанням натуральних екологічно чистих компонентів забезпечують щадне, м'який вплив на шкірні покриви і підходить для шкіри будь-якого типу і віку і для будь-яких кліматичних умов.

Дуже корисний масаж з використанням абрикосового масла, який сприяє пом'якшенню, зволоженню, харчуванню, очищенню шкіри, зменшенню лущення сухої шкіри. Також це масло корисно використовувати і тим, як збирається приймати сонячні ванни.

Володіючи високою біологічною активністю, абрикосове масло сприяє уповільненню процесів старіння. Воно використовується для профілактики зморшок в комплексному догляді за сухою шкірою обличчя. Масло добре засвоюється шкірою, воно чудово вбирається, проникаючи глибоко в шкіру і живлячи її. Воно вважається незамінним засобом догляду при тривалому несприятливому впливі негоди і при нестачі поживних речовин. Абрикосова олія є корисним не тільки для шкіри, але і для поліпшення стану нігтів і волосся.


Дозування і спосіб застосування абрикосового масла

З метою живлення шкіри потрібно кінчиками пальців рук з обережністю втерти кілька крапель олії в шкіру.

Щоб очистити шкіру обличчя потрібно взяти ватний диск, змочити його в теплій воді, віджати, нанести на вату кілька крапель олії і дбайливо протерти шкіру по масажних лініях.

Для масажу використовують невелику кількість масла, яке наноситься на шкіру тіла або обличчя і розтирається легкими рухами до повного вбирання масла в шкіру.

Абрикосова олія в косметології

Застосовується абрикосове масло і в чистому вигляді і в поєднанні з такими рослинними оліями, як масло авокадо, жожоба, мигдальним, зародків пшениці в пропорції 1: 1. Використовується при догляді за шкірою обличчя, рук і тіла і як основа для розчинення інших натуральних ефірних олій, а також деяких лікарських засобів.

Для масажу береться чисте абрикосове масло або в поєднанні з іншими ефірними маслами і застосовується як для дорослих, так і для грудних дітей. Сприяє масло абрикоса усунення запалень на шкірі, сухих бляшок, висипу. Служить для профілактики гострих респіраторних захворювань.

У поєднанні з маслом авокадо абрикосове масло застосовується для боротьби з целюлітом і огрубілою шкірою.

Абрикосова олія також використовується для накладання аплікацій та масок, воно сприяє зняттю втоми, запалення, висипки на шкірі, розгладження зморшок і усунення пігментації шкіри. Олія з кісточок абрикоса підходить для масок при проблемній шкірі, а також для щоденного зволоження та догляду за шкірою будь-якого типу. При регулярному застосуванні, коли масло наноситься на очищену шкіру обличчя, воно нормалізує жировий обмін шкіри, надаючи їй пружність, еластичність і рівномірність кольору.

Абрикосова олія можна використовувати замість засоби по догляду за шкірою після душу. У цьому випадку воно буде пом'якшувати шкіру, сприяючи регенерації пошкоджених клітин та усунення червоності і лущення.

Зазвичай абрикосове масло не викликає алергічних або інших негативних реакцій і протипоказано тільки у випадках індивідуальної нестерпності.