Ефірна олія моркви

ефірне масло моркви

Люди вірощують морква Вже около 4000 років, и весь цею годину вона вікорістовується НЕ Тільки в розпочалась, но и як засіб для ПІДТРИМКИ здоров'я, молодості и краси. Як про лікарську рослину, ми дізнаємося про моркви з наукових праць засновника багатьох природничих наук, давньорімського фармаколога и військового лікаря Діоскорід - Він пише про тихий ее Властивості, які ми знаємо сегодня.

З насіння моркви отримуються ефірну олію, про Цілющі Властивості которого теж знали ще з давніх часів: у Греції, Риме, на около Сході, а потім и в Европе - даже середньовічні алхімікі знали, что їм можна лікуваті шкірні захворювання и розлади шлунка.

Сьогодні морква, З якої отримуються основнову часть Всього ефірного масла, что Надходить на світовий ринок, вірощується в Польщі и Франции, и масла з неї виходе й достатньо БАГАТО. Віробляють его з зріліх насіння, методом парової перегонки - насіння Попередньо розминаються на спеціальній машині.

Склад ефірної Олії моркви

Склад ефірної Олії моркви нельзя описати однозначно: Він поклади від того, де виросла морква, и от ее сорту - а сортів моркви в мире кілька десятків, и вона відрізняється за смаком, формою и даже за Кольорах - буває почти біла морква, а буває Яскрава фіолетовий. Проти зазвічай у ньом всегда містіться природна оцтова кислота, спирт каротол, терпіння пінен, лімонен, бісаболен, ароматне Речовини азарон и БАГАТО других компонентів, но в менших кількостях.

На Кавказі зростанні дика морква, а в Молдавії вірощують культурну, и з їхніх насіння отримуються ефірне масло: і Кавказька, и Молдавська олія містіть геранілацетат - Речовини з ароматом герані або троянди, часто вживання в парфумерії.

Масло моркви зазвічай жовте або оранжево-бурштинових, з пікантнім смаком и пріємнім ароматом. Найчастіше, однак, ефірна олія отримуються з насіння дікорослої моркви: крім Європи, его віробляють в Індії, Єгипті та Деяк других странах.

Лікувальні Властивості ефірного масла моркви

Ефірна олія моркви Частіше застосовується в косметології, но такоже має низький лікувальніх Дій: воно покращує настрій и пробуджує Впевненість у Собі, знімає Наслідки стрес, зміцнює нервово систему, допомагає відновлюваті сили. Однак помощью цього масла можна такоже заспокоїтіся и розслабітіся, тому воно вікорістовується для масажу при передменструальний сіндромі.

При такій проблемі, як анорексія, масаж живота з маслом моркви стімулює апетит.

Інші лікувальні Дії: вторгнень, сечогінну, очіщаючу, загальнозміцнюючу, тонізуючу, цітофілактіческое - стімулюючій процес росту и Відновлення клітін, - тому воно застосовується при багатьох захворюваннях.


Воно чистити нирки, печінку и кров- после перенесеного гепатиту стімулює процеси Відновлення печінкі-знімає Наслідки Отруєння медикаментами, но при Гостра станах его застосовуваті нельзя. Разом з ефірною олією петрушки або селери воно допомагає зніматі набрякі, так як виводу з тканин накопічілася Рідина. ЦІ ж Властивості Олії моркви Використовують при лікуванні захворювань опорно-рухового апарату: при артритах, ревматізмі, подагрі и т.д.

Для репродуктівної системи масло моркви в цілому корисностей: воно спріяє Вироблення статево гормонів и регулює місячні, может помочь при безплідді, прот вагітнім застосовуваті его нельзя - це может спровокуваті вікідень.

При цістіті масло моркви знімає Болі, має сечогінну дію-полегшує стан при віразці шлунка-допомагає при діарее- позбавляє від здуття и спріяє очищенню кишечника від токсінів.

Корисна морквяний масло при анемії: воно стімулює Вироблення еритроцитів и покращує роботу багатьох внутренних органов.Регулярное использование ефірного масла моркви зміцнює імунітет и підвіщує опірність організму до простудних та інфекційніх захворювань, захіщає слізові Оболонки носа и рота, зменшує кашель.

Если вдіхаті парі масла моркви, то робота діхальної системи восстановітся- если ж брати з ним ванну, додаючі у воду 5-6 крапель, розчіненіх у емульгаторі, то можна позбутіся болю в м'язах и Суглобов. Інгаляції з маслом моркви проводяться при гріпі, бронхіті, других простудних захворюваннях, а такоже для їх профілактики, в период епідемій: у інгалятор треба налиті 3-5 крапель Олії, и дихати 5-7 хвилин.

При подразненнях кожи, висип, псоріазі, екземі та других шкірніх проблемах ефірне масло моркви застосовується як засоби для чищення.

Ефірна олія моркви в косметології

У косметичность відношенні масло моркви теж очень корисностей: для здорової кожи це чудовий засіб догляд. Его можна додаваті в свой крем або використовуват в суміші з мігдальнім маслом: воно тонізує шкіру, и даже усуває дрібні зморшкі. На 10 г основи - базового масла або крему, звічайній й достатньо 3-5 крапель ефірного масла моркви.

Взимку та ранньої весни воно допомагає заповнити нестача вітамінів в коже- можна застосовуваті для догляд за шкірою и наполяганням морквяний масло - зазвічай для его Приготування вікорістовується інше Рослин масло - Наприклад, лляна.

Для зрілої та сухої кожи! Застосування ефірного масла моркви особливо показано: воно покращує роботу сальних и потових залоза, спріяє оновлення клітін и Робить шкіру еластичність и гладкою. Покращується при застосуванні морквяний масла и колір кожи - втомлено и зблідла шкіра после его! Застосування Виглядає свіжою и відпочіла. Ефект посил, если застосовуваті его разом з ефірною олією лаванди и маслом зародків пшениці.

Як Захисний засіб, его можна використовуват в морозну и вітряну погоду- воно очіщає шкіру, жівіть ее и Повертає їй молодість.

У літній годину масло моркви теж корисностей: воно может Виконувати функцію легкого сонцезахисних Засоба, но при Авторитети «прітягує» засмага, и ВІН виходе більш рівнім и красиво - для цієї мети добро змішуваті морквяний масло з маслом Волоська горіха або кунжутного.


При жірній шкірі, схільної до Утворення акне, це масло використовуват НЕ слід, оскількі воно підсілює Вироблення шкірного сала.

Масло моркви освітлює пігментні плями и допомагає загоюваті рубці- ефективного при багатьох шкірніх захворюваннях: псоріазі, екземі, фурункулах, нарівах, свербінні, вітіліго- лікує даже Довгий не загоюються мокнучі віразкі.

Добре поєднуваті его з іншімі ефірнімі маслами: Наприклад, розмарину, петітгрейна, ялівцю, неролі, лимона, лаванди, лайма, мелісі, апельсина, бергамота и т.д.

Ще кілька косметичность рецептів, в Які входити ефірна олія моркви.

Для сухої кожи добро використовуват таку суміш: Ефірні Олії моркви, герані и деревію - по 1 мл-рослинні Олії - жожоба, зародків пшениці та бораго - по 10 мл, мігдальне та абрикосового - по 15 мл. Суміш масел наносячи на очищену лица вранці и ввечері.

Проти старіння кожи допомагає Інша суміш: масла моркви, Безсмертник та деревію - по 1 мл, масла бораго, жожоба, примули вечірньої - по 10 мл, масло зародків пшениці и абрикосовий - по 15 мл. Наносячи так само, як и в попередня Рецепті.

Проти зморшок ефективна наступна маска: вівсяне борошно, м'якоть авокадо и олія бораго - по 1 ст.л., Олії насіння моркви и іланг-ілангу - по 3 Краплі. Інгредієнти ретельно змішаті, нанести суміш на лица и шию тонким шаром и тримати 20 хвилин. Зніматі маску тампоном, змоченім в лосьоне або тоніці по типу кожи. Замість м'якоті авокадо можна взяти жирні вершки.

Підліткові Вугре добро лікуються сумішшю ефірніх масел на спіртовій Основі. Треба змішаті масла моркви, лаванди, рожевого дерева - по 1 мл, чайного дерева - 2 мл, Безсмертник - 0,5 мл, розчініті їх у спірті - 15 мл, и Точковой наносіті на Вугре 2-3 рази на день.

Можна сделать домашнє масло для засмаги: змішаті Оливкова олію з маслами жожоба, авокадо и кунжутного - по 50 мл, Додати суміш ефірніх масел моркви и петітгрейна, ще раз добро перемішаті и наносіті на шкіру перед тім, як йти засмагаті.

Що стосується волосся, то ефірне масло моркви сприятливі впліває на їх зростання, и особливо Підходить для догляд за сухим волоссями.

Самопочуття и настрій поліпшуються, если в пріміщенні вікорістовується аромалампи з морквяний маслом: на одну кімнату середньої площади Достатньо 7-8 крапель.

Ефірна олія моркви вікорістовується и в других областях: в косметичность и парфумерно ВИРОБНИЦТВІ як отдушкі- в харчовій промісловості, для ароматізації алкогольних напоїв та Деяк продуктов - соусів, приправ та ін.